„Domain felmondás, törlés” változatai közötti eltérés

A W3HOST wiki wikiből
(A .com, .net, .org domain megszűnése)
(A .com, .net, .org domain megszűnése)
 
21. sor: 21. sor:
 
* '''Törlés előtti parkolás:''' Ebben a státuszban '''10 napot''' pihen a domain név majd törlődik.
 
* '''Törlés előtti parkolás:''' Ebben a státuszban '''10 napot''' pihen a domain név majd törlődik.
  
Tehát a lejárat után összesen '''40 napja''' van az eredeti tulajdonosnak, hogy visszavegye a ''.com'', ''.net'', ''.org'' domain nevet. FIGYELEM! A törlés előtti parkolásból (utolsó 6 nap) a WIKI megírásának pillanatában (2015.09.15) már 39900 Ft + ÁFA összegért vehető vissza a ''.com'' domain név, ami már tartalmazza a további 1 éves fenntartást is.
+
Tehát a lejárat után összesen '''36 napja''' van az eredeti tulajdonosnak, hogy visszavegye a ''.com'', ''.net'', ''.org'' domain nevet. FIGYELEM! A törlés előtti parkolásból (utolsó 6 nap) a WIKI megírásának pillanatában (2015.09.15) már 39900 Ft + ÁFA összegért vehető vissza a ''.com'' domain név, ami már tartalmazza a további 1 éves fenntartást is.
  
 
[[Category: Domain]]
 
[[Category: Domain]]

A lap jelenlegi, 2015. szeptember 15., 22:59-kori változata

Domain megszüntetés

Bejegyzett domain név megszüntetése kétféle módon lehetséges:

  • Írásban kéri a domain idő előtti törlését
  • Megvárja, amíg a domain érvényessége lejár. Ha nem kéri a további fenntartását, automatikusan megszünik.


Minden esetben az utóbbit javasoljuk, mert nem jelent többletköltséget, és esetleges meggondolás esetén még a birtokunkban van. A domain felszabadulása után bárki más azonnal bejegyezheti.

Domain mevek megszűnésének folyamata

Minden domain végződésnek egyedi felmondási folyamata van, ami időközben még változhat is. A legbiztosabb, ha a kívánt domain nevet még a lejárat előtt hosszabbítjuk. Példaként érdemes megemlíteni a .de végződést, ami a lejárat napjával azonnal felszabadul és bárki által regisztrálhatóvá válik. Ezt gyakran ki is használják.

A .hu domain megszűnése

  • Felmondva: Ebbe az állapotba akkor kerül a domain név, ha a lejárat forduló napjáig nem érkezett igénylés a meghosszabbításról. Ez a változás éjszaka történik. FONTOS kiemelni, hogy cégünk (W3HOST) esetében a kiállított számla teljesítése jelenti a domain további fenntartására vonatkozó igényt. Ebből az állapotból 45 napja van az ügyfélnek, hogy visszavegye. Ilyenkor a lejárati dátumhoz a megrendelt évek számát adjuk hozzá. Ebben az állapotban még technikailag élhet a domain név, a weboldal működhet, ez regisztrátor függő tényező.
  • Törlés előtti parkolás: Ekkor már a zónából is törlődik a domain név, technikailag NEM működik. Ilyenkor már csak 2 éves fenntartással tudjuk visszavenni, és mindig az lesz az új lejárati dátum, amikor az igény beérkezik. Például 2012.11.21-e óta van törlésben, a visszaállítás igénye 2012.11.25-én érkezik, akkor 2014.11.25-ig lesz újra érvényes. Ebben a státuszban 60 napot pihen a domain név.

Tehát a lejárat után összesen 105 napja van az eredeti tulajdonosnak, hogy visszavegye a domain nevét. A 106. nap délben törlődik a domain név, és ekkor igényelheti más a regisztrációját.

A .com, .net, .org domain megszűnése

  • Felmondva: Ebbe az állapotba akkor kerül a domain név, ha a lejárat forduló napjáig nem érkezett igénylés a meghosszabbításról. Ez a változás éjszaka történik. FONTOS kiemelni, hogy cégünk (W3HOST) esetében a kiállított számla teljesítése jelenti a domain további fenntartására vonatkozó igényt. Ebből az állapotból 30 napja van az ügyfélnek, hogy visszavegye. Ilyenkor a lejárati dátumhoz a megrendelt évek számát adjuk hozzá. Ebben az állapotban még technikailag élhet a domain név, a weboldal működhet, ez regisztrátor függő tényező.
  • Törlés előtti parkolás: Ebben a státuszban 10 napot pihen a domain név majd törlődik.

Tehát a lejárat után összesen 36 napja van az eredeti tulajdonosnak, hogy visszavegye a .com, .net, .org domain nevet. FIGYELEM! A törlés előtti parkolásból (utolsó 6 nap) a WIKI megírásának pillanatában (2015.09.15) már 39900 Ft + ÁFA összegért vehető vissza a .com domain név, ami már tartalmazza a további 1 éves fenntartást is.