„Domain alapok, kiválasztás, árak” változatai közötti eltérés

A W3HOST wiki wikiből
a (W3hosthu átnevezte a(z) Domain kiválasztás, árak lapot a következő névre: Domain alapok, kiválasztás, árak)
1. sor: 1. sor:
== Domain kiválasztása ==
+
== Domain alapok ==
Az internetes megjelenés egyik nagyon fontos része a domain név. Ügyfeleinknek gyakran meg is említjük, hogy a legfontosabb része, érdemes nagy gondossággal eljárni.  
+
Az internetes megjelenés egyik nélülözhetetlen része a domain név. Ügyfeleinknek gyakran meg is említjük, hogy ez az első és egyben a legfontosabb lépés. Érdemes körültekintően eljárni.
  
 +
Néhány alapvető tanács ''(teljesség igénye nélkül)'':
 +
* A domain név az, amit mindenki megjegyez elsőként. Ez a név az, amit beírunk a böngészőnk címsorába, vagy elmentünk a kedvencek között, bekerülnek a kereső motorok adatbázisába, felkerülnek más-más oldalakra. Egy weboldal legmeghatározóbb része, amiből a világon csak egy darab van. Ha weboldalunk látogatottsága megnő, és egyben értéke is, néha a domain név jelentősége nagyobb az oldal tartalmától is. Miért? Mert csak a domain tulajdonosa rendelkezhet a domain sorsa felett. Ha készítünk egy népszerű oldalt, céges oldalt, de a domain név nem a mi tulajdonunkban van, a valós tulajdonos bármikor elviheti, elveheti, átirányíthatja más oldalakra. Egy népszerű tartalmú oldallal a domain név párhuzamosan népszerűvé/értékessé válik. A weboldal tartalma ''(legtöbb esetben)'' sokkal könnyebben pótolható, másik fejleszthető, sokkal kevesebb veszteség, mint ami egy domain név csere esetén fellép. És itt érdemes gondolni pl. egy google keresőben évek alatt elért jó találati helyezés.
 +
 +
*
 
[[Category: Domain]]
 
[[Category: Domain]]

A lap 2012. július 20., 11:24-kori változata

Domain alapok

Az internetes megjelenés egyik nélülözhetetlen része a domain név. Ügyfeleinknek gyakran meg is említjük, hogy ez az első és egyben a legfontosabb lépés. Érdemes körültekintően eljárni.

Néhány alapvető tanács (teljesség igénye nélkül):

  • A domain név az, amit mindenki megjegyez elsőként. Ez a név az, amit beírunk a böngészőnk címsorába, vagy elmentünk a kedvencek között, bekerülnek a kereső motorok adatbázisába, felkerülnek más-más oldalakra. Egy weboldal legmeghatározóbb része, amiből a világon csak egy darab van. Ha weboldalunk látogatottsága megnő, és egyben értéke is, néha a domain név jelentősége nagyobb az oldal tartalmától is. Miért? Mert csak a domain tulajdonosa rendelkezhet a domain sorsa felett. Ha készítünk egy népszerű oldalt, céges oldalt, de a domain név nem a mi tulajdonunkban van, a valós tulajdonos bármikor elviheti, elveheti, átirányíthatja más oldalakra. Egy népszerű tartalmú oldallal a domain név párhuzamosan népszerűvé/értékessé válik. A weboldal tartalma (legtöbb esetben) sokkal könnyebben pótolható, másik fejleszthető, sokkal kevesebb veszteség, mint ami egy domain név csere esetén fellép. És itt érdemes gondolni pl. egy google keresőben évek alatt elért jó találati helyezés.